Divendres passat, a All Your Base 2014, el creador de MySQL, Monty Widenius, va dir algunes coses controvertides sobre les dones. Hi va haver molta reacció.

Ets un idiota Monty.

Avui, per intentar abordar les crítiques, s'ha publicat una entrevista en la qual Monty explicava amb més detall les seves opinions.

My personal feeling is that men get more easily obsessed with things, including computers. They forget their surroundings, neglect their families and friends. And I think that's more insulting to men than to women, who I think are better at combining work and having a life. This type of male obsession I find to be mostly a negative trait, even though single-minded focus on coding from the early teens, followed by 16 hour coding days at work, is what has enabled many successful pieces of software.

En tot cas, aquesta afirmació empitjora les coses. En lloc de retractar-se i demanar disculpes per les seves generalitzacions, Monty les ha reiterat i les ha explicat amb més detall. No està clar per què algú pensaria que això podria ser un bon començament per a una disculpa sincera sobre els seus comentaris masclistes, però aquí està. De totes maneres, crec que Monty s'equivoca.

L'any 2008, es va publicar un informe anomenat The Athena Factor que explorava els molts motius pels quals les dones deixen les feines de ciència, enginyeria i tecnologia a un ritme tan superior al dels homes. Va revelar una indústria dominada per homes estructurada d'una manera que sistemàticament desafavoreix les dones a cada moment. Val la pena llegir-lo, però aquí en teniu el més greu. És un diagrama que il·lustra la taxa desproporcionada d'abandonament entre les dones en tecnologia.

Diagrama que il·lustra una taxa d'abandonament del 47% entre les dones en ciències, 39% en enginyeria i 56% en tecnologia.
Més de la meitat dels enginyers deixen de ser enginyers.

D'entrada veiem una imatge del món molt diferent a la que descriu Monty. En lloc de no entrar prou dones, en canvi, veiem dones expulsades del sector a un ritme preocupant. L'informe fins i tot suggereix que comentaris com els de Monty són un factor que contribueix a aquest problema.

Another sobering finding is the degree to which women at SET companies believe that their male colleagues consider females to be intrinsically less capable. In engineering and technology, more than a quarter of female respondents feel they are seen as genetically disadvantaged in SET fields. When Larry Summers, then-president of Harvard University, talked about how women have a “different availability of aptitude” in his infamous speech of January 2005, he was perhaps merely giving voice to a standard view!

Some researchers are convinced that “the societal assumption that women are innately less able than men” is the foremost factor contributing to women's slow advance in SET careers

A més d'allunyar els col·laboradors existents, les paraules de Monty també contribueixen al mateix problema que diuen explicar. Comentaris com aquests formen part del marc opressiu que diu als homes i dones que les seves vides ja han estat predeterminades per a ells per la seva genètica, i que haurien d'afavorir les opcions que aprofitin les seves fortaleses "naturals".

When women are obsessed, I find they tend to focus on social aspects, which is why there have been much more of an uptake in women in senior management, rather than among introverted, solitary hackers.
(més merda de l'entrevista que conté les disculpes de Monty)

Això és una merda. Em fa ràbia imaginar una dona jove que va estar a l'AYB o potser va llegir l'entrevista de Monty després i ara es pregunta si és "prou obsessiu" per contribuir a projectes de codi obert o tenir èxit en la seva carrera de programari. Perquè si aquell home intel·ligent popular ho digués sota les llums de l'escenari legitimadors d'un lloc de conferències, no podria ser cert? Tots patim de tant en tant la síndrome de l'impostor. L'últim que necessitem és que els líders de la comunitat afirmin que alguns gèneres són menys obsessius i, per tant, tenen menys probabilitats de crear grans coses.

I do believe that there are obstacles for women who want to become big-time open source developers. Però crec que aquests obstacles són socials i, per tant, potencialment arreglables. Per exemple:

  • Les expectatives socials obsoletes sobre els rols de gènere desaniman les dones joves d'entrar al camp.
  • L'opressió i l'assetjament sistemàtics expulsen les dones de la indústria del programari a un ritme més o menys el doble que els homes.

Això és l'últim que odio d'aquesta creença que la manca de dones a la nostra indústria es pot explicar per aquestes diferències "innates": elimina tota responsabilitat de fer qualsevol cosa al respecte. Si està predeterminat per la naturalesa, no és el teu problema. Mentre que si ens atrevim a veure el problema com una cosa que els humans poden solucionar, fins i tot podríem aconseguir alguna cosa.

Monty diu que no li agrada que el considerin masclista. Malauradament, qualsevol persona que cregui que les diferències innates entre homes i dones fan que les dones tinguin menys possibilitats de tenir èxit en la nostra indústria és un idiota masclista. I estaràs sol com a tal perquè la resta no serem còmplices del nostre silenci.